Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Normalleşme sürecinde sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kovid 19 krizine rağmen, yüzde 5 10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi. Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar

TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Albayrak'ın açıklamalarından ; 

"Kovid-19 krizine rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz.

Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak.

Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak.

Türkiye, artık rekabetçi kur politikasıyla üretim odaklı üreticilerin desteklendiği yeni bir ekonomik modele geçiyor. Maliyetler ve yatırımların yüksek maliyetli faiz marjlarına değil, düşük marjlarla uzun vadeli ve öngörülebilir ve yatırım iklimine giriyoruz.dedi.Bakan Albayrak ayrıca "Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak" ifadelerini kullandı.

Normalleşme süreci ekonomi sosyal ihtiyaç destek paketleri haber gündem son dakika