"Hep Biraz Eksik" resim sergisi Kelimat Sanat Galerisi'nde açıldı

TAKİP ET

Ressam Rukiye Epli Dede'nin "Hep Biraz Eksik" isimli sergisi Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle...

Ressam Rukiye Epli Dede'nin "Hep Biraz Eksik" isimli sergisi Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Sergiye ilişkin AA muhabirine konuşan Dede, Kelimat Sanat Galerisi'ndeki ikinci sergisini açtığını belirterek, serginin adının yakın zamanda hayatını kaybeden babası sebebiyle "Hep Biraz Eksik" olduğunu söyledi.

Dede, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerden dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Tablolardaki yüzler biraz buruk. Hem üzgün hem şaşkın. Sanki buradalar ama buraya ait değiller. Hep biraz eksik gibi hissediyorum." dedi.

Büyük boyutlu tablolar yapmayı sevdiğinin altını çizen Dede, şunları kaydetti:

"Büyük boyutlu çalışmayı seviyorum. Büyük yüzeylerde o dokuyu hissetmeyi seviyorum. İzleyicinin içindeki dokuyu, rengin enerjisini, ve fırça darbelerinin enerjisini görmelerini istiyorum. Ama tabi biraz da izleyicinin ne hissettiği önemli. Hüznü hissettirirken renkleri de kullandım. Bu bir tezat. Bunu bilerek yapıyorum. Ben ters tepki yapmak istiyorum. Canlı renklerle o içsel hüznü vermeye çalışıyorum. Sonraki çalışmalarımda neler yapacağımı yaparken anlayacağım. Sanatta ben bunu yapacağım diye belirli bir şey söyleyemezsiniz."

Dede, sergide 19 eserinin yer aldığını aktararak, sanatseverlerin buradaki eserleri incelerken derin duygular hissetmesini arzu ettiğini iade etti.

Sergi, 26 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Hep Biraz Eksik Kelimat Sanat Galerisi Ressam Rukiye Epli Dede