HES (Hayat Eve Sığar) kodu nedir? HES kodu nasıl alınır ?

TAKİP ET

HES kodu, Salık Bakanının açıklamalarının ardından gündeme geldi. Bakan Koca Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınacak HES kodu ile seyahat edileceğini açıkladı. İşte HES kodu ile ilgili detaylar. Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden, HES kodu oluşturulabileceği gibi kısa mesaj yoluyla da HES kodu alınabilecek. Böylece seyahatlerde tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışılacak.

HES KODU NASIL, NEREDEN ALINIR?

HES kodu Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS yöntemi ile alınabilir.

1- Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

2- HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve Paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 Fahrettin Koca, normalleşme adımlarının yanı sıra yeni dönemde seyahatlerin nasıl yapılacağı ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden alınacak HES kodu ile uçak, otobüs ve tren gibi araçlarla seyahat edileceğini söyledi. 

Hayat Eve Sığar , mobil uygulaması

Kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına değinen Mobil uygulamanın kullanıcı sayısının 10 milyonu aştığını, uygulamanın evden çıkıldığında vatandaşlara rehber olacağını söyleyen Koca, “Uygulamanın çok önemli diğer bir fonksiyonu da şudur; bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek” diye konuştu.

Uygulamanın uçağa binerken, serbest giriş kartı olacağını dile getiren Koca, şunları kaydetti:

“Bu uygulamaya öncelikle şehirlerarası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak ve buna göre tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya eğer virüs bulaştığı tespit edilirse, yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. Tüm ulaşım süreçlerinde,  

Mobil uygulama ve HES kodunun, önümüzdeki günlerde yaygın kullanımının hayatı kolaylaştıracağını aktaran Koca, Kovid-19’un sadece sağlık değil sosyal hayatı, çalışma hayatı ve insan etkinliğinin birlikte gerçekleştiği alanların neredeyse tamamını içerecek tedbirler gerektirdiğini anlattı.



hes seyahat hes kodu Hayat Eve Sığar uygulaması HES Kodu İşlemleri HES (Hayat Eve Sığar) kodu nedir