Hindistan Başbakanı Modi, İngiliz mevkidaşı Sunak ile telefonda görüştü

TAKİP ET

Görüşmede, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın erken sonuçlandırılması gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İngiliz mevkidaşı Rishi Sunak ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın erken sonuçlandırılması gerektiği konusunda anlaştı.

Ani News'in haberine göre, iki lider, telefon görüşmesinde ticari ortaklık ve ikili meselelere ilişkin bir dizi konuyu ele aldı.

Telefon görüşmesinde özellikle ticaret ve ekonomi sektörlerinde son dönemde gerçekleşen üst düzey görüşmelerden ve artan işbirliğinden memnuniyetlerini dile getiren iki lider, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın erken sonuçlandırılması gerektiği konusunda mutabakata vardı.

Modi, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "(Sunak ile) Hindistan-İngiltere Kapsamlı Stratejik Ortaklığını daha da güçlendirmek için Serbest Ticaret Anlaşması dahil olmak üzere bir dizi konudaki ilerlemeyi görüştük." ifadesini kullandı.

Başbakan Modi, İngiltere'deki Hint diplomatik kurumlarının güvenliğini gündeme getirdi.

İngiltere Başbakanı Sunak ise Hindistan Yüksek Komisyonuna yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek, Hint misyonu ve personelinin güvende olduğundan emin olduklarını kaydetti.

Modi ayrıca, Sunak'ı Eylül 2023'te Yeni Delhi'de yapılması planlanan G20 Zirvesi'ne davet etti.

Hindistan İngiltere