Hindistan Başbakanı Modi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile telefonda görüştü

TAKİP ET

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud ile...

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefon görüşmesinde Batı Asya'daki durumu ve ikili ilişkileri ele aldı.

Hindistan Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Modi ve Bin Selman telefon görüşmelerinde Batı Asya'daki duruma ilişkin görüşlerini paylaştı.

Batı Asya'da "terörizm, şiddet ve sivillerin yaşamını yitirmesine ilişkin endişelerini" dile getiren liderler, bölgede barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması için "işbirliği" konusunda mutabık kaldı.

Ülkesinin İsrail-Filistin konusundaki tutumunu yineleyen Modi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ihtiyaç sahipleri için insani yardımlara "devamlılık" çağrısı yaptı.

Görüşmelerinde iki ülke arasındaki "stratejik ortaklığın geleceğini" ele alan liderler, iletişimde kalma konusunda fikir birliklerini beyan etti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud