Hindistan'dan sosyal medya platformlarına çocuklara yönelik istismar içeriklerini kaldırma çağrısı

TAKİP ET

Hindistan, X, Youtube ve Telegram dahil sosyal medya platformlarından çocuklara yönelik cinsel istismar barındıran...

Hindistan, X, Youtube ve Telegram dahil sosyal medya platformlarından çocuklara yönelik cinsel istismar barındıran içerikleri ülkede yaşayanların erişiminden kaldırmaları çağrısında bulundu.

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeitY) sosyal medya platformlarındaki İnternette Çocukların Cinsel İstismarı Nitelikli Materyallere (CSAM) ilişkin bildiri yayımladı.

Bildiride, X, Youtube ve Telegram dahil sosyal medya platformlarına, CSAM barındıran içeriklerin Hindistan ağından kaldırılması çağrısı yapılarak, Hindistan hukukundaki söz konusu içeriklere ilişkin kanunlar hatırlatıldı.

Bu kapsamda proaktif tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan bildiride, CSAM'nin "derhal ve kalıcı" olarak Hindistan'da erişime kapatılmasının önemi vurgulandı.

Bildiride, bu gerekliliklere uyulmamasının kuralların ihlali olarak kabul edileceği ifade edildi.

Elektronik ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar, yaptığı açıklamada, "Hindistan ağında suç teşkil eden ve zararlı içeriğe sıfır tolerans gösterilecektir." ifadesine yer verdi.

Chandrasekhar, Hindistan kanunları kapsamında, sosyal medya platformlarının CSAM gibi içerikleri barındıramayacaklarını söyledi.

cinsel istismar barındıran içerik Elektronik ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar Hindistan Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeitY) Telegram X Youtube