Hindistan'dan Tanzanya'ya 500 milyon dolarlık su projesi desteği

TAKİP ET

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya, ülkenin çeşitli yerlerinde su projelerini uygulamak için Hindistan hükümetiyle 500 milyon dolarlık kredi sözleşmesi...

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya, ülkenin çeşitli yerlerinde su projelerini uygulamak için Hindistan hükümetiyle 500 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı.

Tanzanya'nın başkenti Dodoma'da düzenlenen imza törenine Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, Tanzanya Su Bakanı Jumaa Aweso ve Hindistan'ın Darüsselam Büyükelçisi Binaya Pradhan katıldı.

Tanzanya'ya verilen kredi ile, anakara ve Zanzibar'daki 28 şehirde temiz su altyapısının yüzde 8'inin tamamlanacağı bildirildi.

İmza töreni sonrasında açıklama yapan Hassan, Su Bakanlığını bu projenin uygulanmasını denetlemeye çağırıyorum. Bakanlık, paranın karşılığı olan fonun uygulanmasını denetlemelidir. Bu para bir kredi, faydalı olsun. dedi.

Başkan Hassan, Tanzanya'ya su projelerini hayata geçirmesi için 500 milyon dolarlık kredi sağladığı için Hindistan hükümetine teşekkür etti.

Tanzanya hükümeti, 2025'e kadar kırsal nüfusun yüzde 85'ini, kent nüfusunun ise yüzde 95'ini temiz suya eriştirmeyi hedefliyor.

Geçen ay Tanzanya ile Afrika Kalkınma Bankası arasında su ve çevre projesi için 125 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalanmıştı.