Hindistan, Kovid-19 nedeniyle 2 yıl ara verilen "Holi" bahar festivalini kutluyor

TAKİP ET

Hindistan'da geleneksel "Holi" bahar festivali, Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıllık aradan sonra ülkede...

Hindistan'da geleneksel "Holi" bahar festivali, Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıllık aradan sonra ülkede genelinde coşkuyla karşılandı.

ABC News'in haberine göre, Hint kültüründe baharın gelişini temsil eden renklerin festivali "Holi" milyonlarca kişi tarafından şenliklerle kutlandı.

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıl ara verilen festivali kutlamak için birbirlerine parlak renkli toz ve su balonları fırlatan halk renkli görüntülere sahne oldu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi Twitter hesabından, "Sevincin ve coşkunun tüm renkleri her zaman sizinle olsun. Hepinize mutlu ve renkli bir Holi diliyorum." paylaşımı yaptı.

Hindistan'da her sene 8 Mart'ta kutlanan "Holi Festivali" bölgelere bağlı olarak birkaç gün devam ediyor.

- Renklerin festivali

Hindular arasında iyinin kötülüğe galip gelmesini temsil eden Holi Festivali, aynı zamanda kışın bitişini ve baharın başlangıcını simgeliyor.

Holi'den bir gün önce şenlik ateşleri yakan Hindular, burada çeşitli dini ritüeller gerçekleştiriyor. Hindular, festival günü düzenlenen kutlamalarda ise birbirlerini ıslatıyor ve renkli tozlar atıyor. Bu sebeple Holi, birçok ülkede "renklerin festivali" olarak anılıyor.

Holi Festivali kutlamaları, ağırlıklı olarak Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'da yapılsa da günümüzde Hindu diasporası aracılığıyla dünyanın birçok ülkesine yayılmış durumda.

Bahar festival Hindistan Hindistan Başbakanı Narendra Modi  Holi