Hindistan Savunma Bakanı Singh, Pakistan'da suikast emri verdikleri iddiasını yanıtladı:

TAKİP ET

"Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz"

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Yeni Delhi hükümetinin 2020'de Pakistan'da en az 20 suikast emri verdiği iddiasına yanıt verirken, "Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz." dedi.

Hindustan Times'ın haberine göre, News18 kanalına röportaj veren Singh, Guardian'ın Hindistan hükümetinin 2020'de Pakistan topraklarında en az 20 suikast emri verdiği iddiasını içeren haberine cevap olarak, "Herhangi bir terörist Pakistan'dan Hindistan'a müdahale etmeye çalışırsa gerektiği gibi cevap veririz." dedi.

Hindistan'ın refahını olumsuz etkileyecek herhangi bir olaya Hindistan'ın cevapsız kalmayacağını belirten Singh, "Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz." ifadesini kullandı.

Singh, Hindistan'ın daha önce hiçbir ülkeye saldırmadığını veya işgal etmediğini belirterek, komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istediklerinin altını çizdi.

Singh ayrıca, Hindistan'ın terör ile refahının bozulmaya çalışılması halinde hiçbir şekilde "teröre müsamaha gösterilmeyeceğini" vurguladı.

- Guardian'ın iddiası

İngiliz The Guardian gazetesinin bir haberinde, Hint hükümetinin 2020'den bu yana Pakistan'da "terörist olarak gördüğü" 20 kişinin öldürülmesinden sorumlu olduğu öne sürülmüştü.

Haberde, Hindistan ve Pakistan'dan istihbarat görevlilerine ait açıklamalara, Pakistanlı araştırmacılar tarafından paylaşılan belgelere, 2019’dan sonra ulusal güvenlik politikasındaki değişikliğin bir parçası olarak Hindistan’ın yurt dışında nasıl suikastlar düzenlemeye başladığına yönelik iddialara yer verilmişti.

Guardian Hindistan İddia