Hindistan Vakfı heyeti ATO Başkanı Baran'a ziyarette bulundu

TAKİP ET

ANKARA India Foundation (Hindistan Vakfı) heyeti ile Ankara Kriz ve Siyaset Araştırma Merkezi (ANKASAM) Başkanı Prof....

ANKARA India Foundation (Hindistan Vakfı) heyeti ile Ankara Kriz ve Siyaset Araştırma Merkezi (ANKASAM) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Alok Bansal'ın direktörlüğündeki heyetin ziyaretinde Hindistan ile Türkiye'nin ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi konusu ele alındı.

Baran, buradaki konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin savunma sanayisi başta olmak üzere turizm, sağlık, dizi film ve düğün gibi birçok alanda gelişmeye açık olduğunu belirtti.

Taraflar arasındaki 10 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmini yeterli görmediklerini ifade eden Baran, "İkili ticaretimizde Türkiye açık veriyor. Bu rakamı yükseltmek ve her iki ülkenin de dış açık vermeyeceği noktaya ulaştırmak gerekiyor. Türkiye ile Hindistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin artarak devam etmesi arzusundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Hindistan arasında serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesi durumunda ticari ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini kaydeden Baran, ilişkilerin çok uzun yıllara dayandığına dikkati çekti.

Baran, ziyaretin ülkeler arasında ticari ilişkilerin gelişmesine ve rakamların daha yukarıya çıkartılmasına vesile olmasını umduğunu belirtti.

Alok Bansal da Türkiye ile Hindistan'ın, sosyal ve kültürel açıdan Asya'nın benzer ülkeleri olduğunu belirtti.

Bansal, Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaretin meta ve petrol ticareti olmadığını, serbest rekabet ürünleri içeren bir ticaret olduğunu ifade etti.

ANKASAM Başkanı Erol da ziyaretin ANKASAM'ın Avrasya'ya ilişkin çalışmaları nedeniyle gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türkiye-Hindistan ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirten Erol, bu ilişkilerin temelinde iktisadi ve ticari boyutun da yer aldığını kaydetti.

Ankara Ticaret Odası Gürsel Baran Hindistan Vakfı