Hırdavat sektörünün buluştuğu "Hardware Eurasia" İstanbul'da başladı

TAKİP ET

İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu: - "Fuarımızı dünyanın hırdavat sektöründeki buluşma adresi olarak nitelendirebiliriz. Çünkü dünyada yaşanan vize problemlerinden dolayı Türkiye ve İstanbul bir buluşma merkezi haline geldi"

Avrasya'nın Hırdavat Fuarı olan "Hardware Eurasia", Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) ve Reed Tüyap iş birliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs'ta sona erecek fuarın açılışına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İDDMİB ve HISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ve Bağlantı Elemanları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ile sektör paydaşları katıldı.

Hardware Eurasia ile eş zamanlı olarak, Tube & Steel İstanbul, Wire Tech İstanbul ve Fastener Expo Eurasia fuarları da düzenleniyor.

Açıklamada fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmaya yer verilen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, hırdavat sektörünün önemli ticaret hacmine sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yakın coğrafyamızda sektör için önde gelen bir üretim merkezi konumundayız. Komşu ülkelerimizin birçoğu hırdavat tedarikini Türkiye'den sağlıyor. Türkiye hırdavat sektöründe önemli bir üretim ve ihracat hacmine ulaştı. Sektörümüzün dünyaya açılan kapısı olarak Avrasya Hırdavat Fuarı bu sebeple çok önemli. Bu sene, geçtiğimiz fuara göre büyük bir ilgi var. Bu ilgi fuarın ne kadar yerinde bir girişim olduğunu da bizlere gösteriyor."

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye'nin çok güçlü bir potansiyeli ve kaynakları olduğunu vurgulayarak, "İhracatçımızın ve sanayicimizin bu inancı ve yarınlara dönük motivasyonu var olduğu müddetçe farklı zorlukları, farklı engelleri aşıp şu anda elde ettiğimiz rakamlardan çok daha yukarılara çıkabilecek başarıları birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Hırdavat sektörü 11,8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip"

İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu, 120 ülkeden 6 binin üzerinde yabancının, toplamda 30 binden fazla ziyaretçinin fuarları takip etmesinin beklendiğini aktardı.

Fuarın bir önceki yıla göre yüzde 35 büyüdüğünü anlatan Tecdelioğlu, hırdavat sektörünün 11,8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu kaydetti.

Tecdelioğlu, "Fuarımızı dünyanın hırdavat sektöründeki buluşma adresi olarak nitelendirebiliriz. Çünkü dünyada yaşanan vize problemlerinden dolayı Türkiye ve İstanbul bir buluşma merkezi haline geldi. Özellikle Avrupa ülkelerinin vize verme noktasında sıkıntılar çıkarması nedeniyle, Avrupa'ya vize alamayan ülkelerdeki üreticiler, sanayiciler ve iş insanları İstanbul'a akın ediyor. Türkiye, Avrupa'nın yaşattığı vize krizini de fırsata çeviriyor." değerlendirmesini yaptı.

Hırdavat fuarı İDDMİB İDDMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu