Hırvatistan'da Ukrayna'ya destek gösterisi düzenlendi

TAKİP ET

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Ukrayna-Rusya savaşının 1. yılı nedeniyle "Hırvatistan Ukrayna'nın...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Ukrayna-Rusya savaşının 1. yılı nedeniyle "Hırvatistan Ukrayna'nın yanında" sloganıyla destek gösterisi yapıldı.

Başkentteki Ban Jelacic Meydanı'nda toplanan katılımcılar, Ukrayna bayrakları taşıyarak "Savaşa hayır", "Ukrayna'nın yanındayız" ve "Putin'e hayır" yazılı dövizler açtı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve milli marşların okunmasının ardından konuşan Ukrayna'nın Zagreb Büyükelçisi Vasily Kirilic, Mariupol, Buça, Harkiv, İzyum ile diğer Ukrayna şehir ve kasabalarında hayatını kaybeden kurbanları andıklarını söyledi.

Ukrayna'da 20'den fazla toplu mezar bulunduğunu, yaşlıların, çocukların savaşta hayatını kaybettiğini anlatan Kirilic, düşmanlarını ancak güç ve baskıyla ülkelerinden çıkarabileceklerini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Tomo Medved, Hırvatistan ve halkının Ukrayna'nın kendisini savunduğu savaşa tam ve koşulsuz destek verdiğini, Rusya'nın saldırganlığına karşı olduklarını belirtti.

Medved, Hırvatistan'ın refah, barış ve özgürlük tarafını tuttuğunu, Ukrayna'ya insani, mali ve askeri yardım sağlanmaya devam edilmesi gerektiğini aktardı.

Zagreb Belediye Başkanı Tomislav Tomasevic de bağımsızlık ve demokrasi için mücadele eden Ukrayna'ya destek olmak için toplandıklarını, savaşa karşı olduklarını dile getirdi.

destek gösteri Hırvatistan Ukrayna