Hukukçular Birliği Vakfı, Srebrenitsa soykırımının 28. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı:

TAKİP ET

"Uluslararası mahkemeler, ne bu tür alçaklığın hesabını soracak güçtedir, ne de bu hesabı soracak bir insani duruşları bulunmaktadır" - "İç hukukumuz revize edilerek, insani ve milli değerlerimize yapılan saldırılar da dahil olmak üzere, yeryüzünde meydana gelen her türlü alçaklığın, Türk yargı makamlarınca soruşturulmasının ve yargılanmasının yolu açılmalıdır"

Hukukçular Birliği Vakfı, uluslararası mahkemelerin Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te yaşanan soykırımın hesabını soracak güçte olmadığını belirterek, Türk yargı makamlarının benzer olayları soruşturabilmesi için iç hukukun revize edilmesini istedi.

Vakıftan, Srebrenitsa soykırımının 28. yılı dolayısıyla yayımlanan mesajda, soykırımın, Birleşmiş Milletlerin (BM), Boşnaklar için "güvenli bölge" ilan ettiği alanda meydana geldiği anımsatıldı.

Soykırımın lanetlendiği mesajda, "Bu alçaklığın hesabının sorulmasını, insanlığın namus meselesi olarak görüyoruz. Bu alçak soykırım nedeniyle, sadece bu alçaklığa liderlik edenlerden hesap sorulmasını asla kabul etmiyoruz." ifadesi kullanıldı.

"Bu alçaklığa doğrudan veya dolaylı iştirak edenler ile fırsat verenlerin de yaptıklarının hesabının sorulması" istenen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası mahkemeler, ne bu tür alçaklığın hesabını soracak güçtedir, ne de bu hesabı soracak bir insani duruşları bulunmaktadır. Bu nedenle iç hukukumuz revize edilerek, insani ve milli değerlerimize yapılan saldırılar da dahil olmak üzere, yeryüzünde meydana gelen her türlü alçaklığın, Türk yargı makamlarınca soruşturulmasının ve yargılanmasının yolu açılmalıdır."

Birleşmiş Milletler Bosna Hersek Boşnaklar soykırım Srebrenitsa