Husilerin, Cevf kentindeki Yemen ordusunu hedef alan saldırılarında 4 kişi öldü

TAKİP ET

İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan sınırındaki Cevf kentinde Yemen ordusuna bağlı güçlere yönelik saldırılarında...

İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan sınırındaki Cevf kentinde Yemen ordusuna bağlı güçlere yönelik saldırılarında biri komutan 4 askeri personel hayatını kaybetti.

"Arabi 21" haber sitesinin Yemenli askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre Husiler, Suudi Arabistan sınırına yakın noktada bulunan El-Acaşir ve El-Ebter bölgelerine yoğun saldırı düzenledi.

Husilerin, Yemen ordusuna bağlı Es-Samud Tugayı mevzilerine yönelik saldırıları sürerken taraflar arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Çatışmalarda Birinci Tabur Komutanı Ali bin Naci Şemlan'ın da aralarında bulunduğu 4 askeri personelin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

- Yemen'deki iç savaş

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgeleri elinde bulunduran İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Taraflar arasında BM öncülüğünde 2 Nisan 2022'de sağlanan ateşkes 6 ay sürmüştü.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Husiler Yemen