İbn Haldun Akademi Bahar Seminerleri'ne kayıtlar başladı

TAKİP ET

Üniversiteli gençlerin 23 Nisan'a kadar kayıt yaptırabileceği akademide, alanında uzman isimler sosyal bilimlerin farklı alanlarının "estetik" ile ilişkisine dair seminerler verecek

İbn Haldun Üniversitesinin (İHÜ) bu yıl ilkini "estetik" temasıyla düzenleyeceği "İbn Haldun Akademi Bahar Seminerleri"ne kayıt süreci başladı.

İHÜ'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin her yerinden üniversiteli gençlerin katılabileceği, 29 Nisan'dan itibaren 6 hafta boyunca cumartesi günleri Başakşehir İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan İbn Haldun Akademinin, önemli konuşmacıları ağırlayacağı aktarıldı.

Etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın'ın "Plastik Çağında Estetik: Çıkış Yolu Var mı?", İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "İslam Medeniyetinde Söz Estetiği", İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç'ın da "İslam Tasavvuf Düşüncesi ve Estetik" konuları üzerine seminer vereceği kaydedildi.

Prof. Dr. İrfan Gündüz, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Burhanettin Tatar, Prof. Dr. Halil Berktay, Prof. Dr. Alev Erkilet, Doç. Dr. Enis Doko, Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Işık ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ramazan Yılmaz ile Sanatçı Günseli Kato'nun da "Estetik" ile ilgili seminer vereceği belirtilen açıklamada, İbn Haldun Akademinin kapanış töreninin 10 Haziran'da Prof. Dr. Sadettin Ökten'in katılımıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

- "Estetik" alanında vefa ve teşvik ödülleri verilecek

İbn Haldun Akademi Bahar Seminerleri'nde sinemadan insanlar arası ilişkilere, gündelik yaşam pratiklerinden mimariye, felsefeden sanat ve tasavvufa sosyal bilimlerin farklı alanlarının "estetik" ile ilişkisinin derinlemesine inceleneceği, programın kapanışında, İbn Haldun Akademi Estetik Ödüllerinin de sahiplerine verileceği bildirildi.

Açıklamada, fikirleri, eserleri, etkisi ve yetiştirdiği öğrencileriyle "estetik" alanında duayen bir isme "Vefa Ödülü", Akademi katılımcısı üniversiteli gençlerden "estetik" alanında son bir senede özgün ve nitelikli çalışmalar üretmiş olan 3 kişiye ise 20'şer bin liralık "Teşvik Ödülü" verileceği kaydedildi.

Başvuruların 23 Nisan'da sona ereceği aktarıldı.

estetik teması İbn Haldun Akademi Bahar Seminerleri İbn Haldun Üniversitesi