IDC Future Enterprise'dan Merkezi Kayıt Kuruluşu'na birincilik ödülü

TAKİP ET

MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem Arıkan: - "MKK, başta yatırımcılar olmak üzere, tüm paydaşlar ve kamuoyu için güven merkezidir. Aynı zamanda ülkemizde finansal okuryazarlığın artması ve yatırımcıların ihtiyaç duyduğu bilgiye erişimin sağlanması için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir"

İSTANBUL Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), IDC Future Enterprise Ödüllerinde "Best in Future of Trust (Güvenin Geleceği)" kategorisinde "Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) Endeksleri ve Finansal Rasyolar" projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu.

MKK'dan yapılan açıklamaya göre, IDC DX Forum 2022 etkinliği kapsamında düzenlenen, IDC Future Enterprise Ödülleri sahiplerini buldu.

13 farklı kategoride geleceğin en iyilerinin belirlendiği yarışmada MKK, sunduğu son teknoloji yüksek güvenlikli altyapısı ve güçlü AR-GE merkezi ile "Güvenin Geleceğin" kategorisinde birinci seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem Arıkan, Türk Sermaye Piyasalarının merkezi saklama kuruluşu olarak attıkları her adımda, hizmet verdikleri her alanda yüksek güvenin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"IDC Future Enterprise ödülü ile bu önceliğimizdeki başarımız bir kez daha tescillenmiş oldu. KAP Endeksleri ve Finansal Rasyolar projemizi yürüten tüm ekibimizi ve çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyor, bize bu ödülü takdim eden IDC Future Enterprise heyetine teşekkür ediyorum. MKK hayata geçirdiği halihazırdaki birçok projeyle sermaye piyasalarına güven sunuyor. AR-GE merkezi kimliğimiz ve kendi kaynaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerle, güven sunmakla kalmıyor sermaye piyasalarının gelişimine de katkıda bulunuyoruz. Kamuoyunun artık yakından bildiği ve MKK olarak işletmecisi olduğumuz KAP ve Veri Analiz Platformu'muz (VAP) ile Türk Sermaye Piyasalarının ana bilgi kaynağı olmayı özelliğimizi ödüllerle taçlandırarak sürdürüyoruz. Bu projemizle de bilginin ve verinin şeffaf olarak, kolaylıkla erişimi sağlanarak piyasalara olan güvenin pekiştirilmesi sağlanmıştır."

Arıkan, ödül alan proje kapsamında yürütülen çalışmalar ve uygulanan teknolojiler ile kurum öğrenmesine katkıda bulunulduğuna dikkati çekerek, "KAP uygulamasının ve teknolojisinin, yerli ve milli teknoloji ihracı kapsamında değerlendirilmesine de katkı sağlayacak bu projeyle, ülkemizde erişilen teknolojik gelişmişlik ve kurumsal yönetim standartlarının yabancı ülke piyasalarına da örnek olması hedeflenmektedir. MKK, başta yatırımcılar olmak üzere, tüm paydaşlar ve kamuoyu için ‘güven merkezidir’. Aynı zamanda ülkemizde finansal okuryazarlığın artması ve yatırımcıların ihtiyaç duyduğu bilgiye erişimin sağlanması için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, KAP Endeksleri ve Finansal Rasyolar Projesi kapsamında, KAP internet sitesinde yatırımcıların sıklıkla ihtiyaç duydukları şirket ve fon bazında özet finansal bilgiler, finansal tablo kalem karşılaştırma fonksiyonları eklenirken, böylelikle yatırımcıların, analistlerin, akademisyenlerin ve düzenleyici-denetleyici otoritelerin finansal bilgilere hızlı erişimleri ile yıl, dönem, şirket/fon ve sektör bazında karşılaştırma yapabilmelerine imkan sağlandı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem Arıkan