İHH Sudan'da 1333 kumanya paketi dağıttı

TAKİP ET

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Sudan'daki ramazan yardımları kapsamında 1333 kumanya paketi...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Sudan’daki ramazan yardımları kapsamında 1333 kumanya paketi dağıttı.

İHH Sudan Temsilcisi Bilal Bahçi, 2023 ramazan çalışmaları kapsamında Sudan genelinde farklı gruplardan ihtiyaç sahiplerine kumanya desteklerinin sürdüğünü belirtti.

Başkent Hartum’un Şarku’n-Nil bölgesinde Türk hayırseverlerin ve Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliğinin destekleriyle açılan down sendromlulara özel ilk eğitim ve rehabilitasyon merkezindeki çocukların ailelerine de 132 kumanya paketi dağıttıklarını söyleyen Bahçi, şunları kaydetti:

"Kumanya desteklerimizin yanı sıra Sudan’da 2208 iftar hedefimiz var. Kumanyaları sadece Hartum’da değil Kurdufan’da öncelikle yetimi olan aileler olmak üzere en kırsal bölgelerde de dağıttık. 1333 kumanyanın 900’ü yetimi bulunan ailelere dağıtıldı. Gittiğimiz her yerde halk, depremden dolayı taziyelerini sunuyorlar. Her bölgede insanların dualarını alıyoruz. Keşke malımızla, bedenimizle destek olabilsek diye temennide bulunuyorlar."

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı kumanya yardımı Sudan