Ihlara Turnuvası'na katılan voleybol takımları, Sultanhanı Kervansarayı'nda kahvaltı yaptı

TAKİP ET

Ihlara Voleybol Turnuvası'nda mücadele eden takımlar, kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.Kuzeyboru Voleybol Takımı'nın ev...

Ihlara Voleybol Turnuvası'nda mücadele eden takımlar, kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Kuzeyboru Voleybol Takımı'nın ev sahipliğinde Galatasaray, PTT, Mert Grup Sigorta takımlarının katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın son günü sporcular, yöneticiler ve idareciler, tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nda düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, oyuncular ve yöneticileri Sultanhanı Kervansarayı önünde karşılayıp, tarihi yapıyla ilgili bilgi verdi.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kentte 1. Ihlara Voleybol Turnuvası'nı düzenlediklerini ve her şeyin olumlu gittiğini söyledi.

Valilik, olarak 4 takımı dünyanın ve Türkiye'nin en büyük kervansarayında bir araya getirdiklerini belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

Çok güzel bir kahvaltı yaptık. Takımların birbirleriyle kaynaşmasını amaçladık. Ayrıca Sultanhanı Kervansarayı'nı sporcu ve yöneticilere tanıtmış olduk. Sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki voleybol Aksaray'dan tüm Anadolu'ya yayılacak ve gençlerimiz voleybol anlamında kendini geliştirecek. Bu vesileyle turnuvaya katılan takımlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Galatasaraylı oyuncu Gizem Güreşen, Aksaray'ı çok sevdiğini ve her zaman gelmek istediğini dile getirdi.

Doğası, havası, tarihi mekanları ve insanlarıyla Aksaray'ın çok güzel olduğunu belirten Güreşen, Böyle bir turnuvayı hazırladıkları için herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün turnuvanın son günü. Böyle tarihi bir mekanda bir arada olmak, buranın havasını koklamak ve kahvaltı yapmak büyük bir şans. İnşallah başka turnuvalarda görüşürüz. diye konuştu.

Kuzeyboru kaptanı Arelya Karasoy, turnuvanın ev sahipliğini yapmaktan çok mutlu olduklarını vurguladı.

Hem buraya gelen takımlara Aksaray'ı tanıttıklarını hem de hazırlık maçları oynadıklarını aktaran Karasoy, şunları kaydetti:

Tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nda çok güzel bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldik. Ortam harika. Kültürümüzü damarlarımıza kadar hissettiğimiz bir yerdeyiz. Buradan da maça gideceğiz. Şimdi arkadaşız, kardeşiz, bakalım sahada ne olacak? Turnuva gayet güzel geçiyor. İlk iki maçımızı galibiyetle tamamladık. Bugün son maçımızı PTT ile oynayacağız. Turnuvanın final maçı olacak. Umarım bugün de çok kaliteli ve eğlenceli bir maç seyrettireceğiz taraftarlarımıza. Birçok hazırlık maçı yaptık. Hala hazırlık dönemindeyiz. Pandemiden sonra evimizde kendi seyircimizin önünde maçlara çıkmak bizim için çok büyük zevk oldu.

PTT'nin Brezilyalı oyuncusu Amanda Campos da kentin tarihi ve kültürel mekanlarını çok beğendiğini aktardı.

Sultanhanı Kervansarayı'nın tarihi dokusuna bayıldığını kaydeden Campos, Organizasyon çok harika. Burada olmaktan çok mutluyum. Ihlara Turnuvası'nda çok üst seviyede maçlara yaptık. Aksaray çok güzel bir şehir. Sultanhanı Kervansarayı'nı çok beğendim. ifadelerini kullandı.

Program, Vali Aydoğdu'nun turnuvaya katılan sporcu ve yöneticilere hediyeler vermesinin ardından sona erdi.