İHÜ lisansüstü öğrencilere uygulama temelli afet eğitimi verecek

TAKİP ET

"TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı" kapsamında başlatılan projeye 15 Haziran'a kadar başvurulabilecek

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), lisansüstü öğrencilere doğal afetlerin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için uygulama temelli afet eğitimi vermek amacıyla proje başlattı.

İHÜ'den yapılan açıklamaya göre, "TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı" kapsamında "Lisansüstü öğrencilerine yönelik afet temelli okul dışı öğrenme deneyimleri" projesi hayata geçirilecek.

Projeyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler üniversitede ağırlanacak.

Öğretmen eğitimi alanında lisansüstü eğitimi alan genç araştırmacılara, afet eğitimi verilmesinin yanı sıra disiplinlerarası bir anlayışla okul dışı öğrenme etkinlikleri tasarlama ve uygulama becerileri kazandırmayı hedefleyen proje bugün başladı.

- Başvuru koşulları

Hem çevrim içi hem de yüz yüze düzenlenecek projeye katılmak için sınıf, okul öncesi ve fen bilgisi eğitimi programlarından birinde tezli yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak gerekiyor. Başvuru yapanlar arasından 14 yüksek lisans ve 14 doktora öğrencisi olmak üzere 28 kişi seçilecek.

Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin seçiminde, sırasıyla lisans, yüksek lisans ve doktora genel akademik not ortalamaları (GANO) ile "Ön Eleme Formu"na verilen cevaplar doğrultusunda proje katılmaya istekli, konuya ilişkin bilgi eksikliğinin farkında olan ve bu alanda edindikleri deneyimleri kullanarak yeni araştırmalar geliştirmeye hevesli katılımcıların başvuruları dikkate alınacak.

GANO'nun eşit olması durumunda aday katılımcıların, varsa bilimsel yayınları ile kongre, sempozyum veya seminerlere katılım durumu incelenecek.

Ayrıca, öğrencilerin seçiminde farklı bölgelerden, üniversitelerden, bölümlerden katılıma ve eşit sayıda erkek ve kadın katılımcıların seçimine özen gösterilecek.

Yeterli başvuru olmaması durumunda her bölgeden ikişer yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak üzere 4 lisansüstü öğrencinin katılım sağlamasına dikkat edilecek.

Öğrenciler, 15 Haziran'a kadar "https://pdo.ihu.edu.tr/tr/lisansustu-ogrencilerine-yonelik-afet-temelli-okul-disi-ogrenme-deneyimleri" adresinden başvuru yapılabilecek.

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) lisansüstü öğrenci TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı uygulama temelli afet eğitimi