IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Dizayi: "(Depremzedeler için) Elimizden ne gelirse biz hazırız"

TAKİP ET

"Şu anda aşağı yukarı 150 kişilik ekip İslahiye'de bulunuyor. Orada hem arama yapıyor hem de sağlık hizmeti veriyorlar. Tabii Barzani Yardım Vakfı da orada insani yardım desteği veriyor" - "Türkiye'ye şu anda dünyanın her yerinden yardım geliyor. Tabii, biz coğrafi olarak daha yakınız, o yüzden bunların ilki biz olduk. Ekiplerimiz gittiler. Başka ellerimizden ne gelirse biz hazırız, bu insani bir mesele"

BEKİR AYDOĞAN - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla gönderilen yardım ekibinin ihtiyaç olduğu kadar Türkiye'de kalacağını belirterek, "Başka ellerimizden ne gelirse biz hazırız, bu insani bir mesele." dedi.

Dizayi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY hükümeti ve halkı adına Türkiye devleti ve halkına başsağlığı, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulundu.

IKBY'den Türkiye'deki depremzedelere yardım için gönderilen ekibe ilişkin Dizayi, "Sayın Başbakanımız Mesrur Barzani'nin talimatıyla hazırlık yapıldı. Gerekli tıbbi, insani yardım ve arama ekibi önceki gece Habur'dan hareket etti." ifadelerini kullandı.

- 150 kişilik ekip Gaziantep'in İslahiye ilçesinde

Dizayi, "Şu anda aşağı yukarı 150 kişilik ekip İslahiye'de bulunuyor. Orada hem arama yapıyor hem de sağlık hizmeti veriyorlar. Tabii Barzani Yardım Vakfı da orada insani yardım desteği veriyor." diye konuştu.

IKBY'den gönderilen yardım ekibinde aşağı yukarı 35 ambulansın bulunduğunu belirten Dizayi, ekibin toplamda 55-60 araçtan oluştuğunu kaydetti.

Dizayi, yardım ekibinin valilikle koordineli şekilde kendilerine verilen görevin başında olduğunu ve enkaz altında kalan depremzedelere yardım ettiğini belirterek, enkaz altındaki herkesin sağ salim çıkması temennisinde bulundu.

- Yardım ekibi ihtiyaç olduğu kadar Türkiye'de kalacak

Yardım ekibinin ihtiyaç olduğu kadar Türkiye'de bulunacağını vurgulayan Dizayi, şunları söyledi:

"Türkiye'ye şu anda dünyanın her yerinden yardım geliyor. Tabii, biz coğrafi olarak daha yakınız, o yüzden bunların ilki biz olduk. Ekiplerimiz gittiler. Başka ellerimizden ne gelirse biz hazırız, bu insani bir mesele.

Aynı zamanda Afrin bölgesi için de böyle bir niyetimiz var. İnşallah Türkiye üzerinden mümkünse ve şartlar uygunsa oraya da bazı yardımları göndermeyi düşünüyoruz."

DEPREM IKBY IRAK Kahramanmaraş Sefin Dizayi