İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malezya Başbakanı Enver'i kabulüne ilişkin açıklama:

TAKİP ET

"Görüşmede, Türkiye-Malezya ilişkilerini stratejik ortaklık temelinde daha ileriye taşımak için fikir teatisinde bulunulurken, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i kabulünde, Türkiye-Malezya ilişkilerini stratejik ortaklık temelinde daha ileriye taşımak için fikir teatisinde bulunulurken, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meselelerin de ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'taki Türkevi'nde Malezya Başbakanı Enver'i kabul ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, görüşmede, Türkiye-Malezya ilişkilerini stratejik ortaklık temelinde daha ileriye taşımak için fikir teatisinde bulunulurken, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meselelerin de ele alındığı belirtildi.

İkilinin, savunma sanayisi alanında işbirliğine yönelik atılacak adımları da görüştüğü bildirilen açıklamada, liderlerin, Malezya'nın bu alandaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yürütülen çalışmaları değerlendirdiği kaydedildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, X sosyal medya hesabından "Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile BM 78'inci Genel Kurulu marjında Türkevi'nde bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Görüşmelerimiz Türkiye-Malezya ilişkileri adına hayırlara vesile olsun." paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabul Malezya Başbakanı Evren