INVAMED damar içindeki yabancı maddelere karşı kullanılan Keeper'i tasarladı

TAKİP ET

Keeper her bir halkada çoklu uçlara sahip bağımsız, kısa profilli halkalarla değişen damar çapına uyum gösterirken yabancı maddelerin eksiksiz yakalanmasını sağlıyor

İSTANBUL INVAMED AR-GE Laboratuvarlarında Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve üretilen Keeper, endovasküler sistemde veya boş viskozdaki yabancı cisimlere erişmek, bunları maniple etmek üzere tasarlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Keeper her bir halkada çoklu uçlara sahip bağımsız, kısa profilli halkalarla değişen damar çapına uyum gösterirken yabancı maddelerin eksiksiz yakalanmasını sağlıyor.

Çıkarılma işleminde en çok kullanılan yöntem, minimal invaziv işlem ile kasıktaki atardamar ve boyundaki ana toplardamardan girilerek, yabancı cisim tutuluyor ve vücut dışına çıkartılıyor.

Damar içi (Endovasküler) yabancı cisimler, normalde damar içerisinde olmaması gereken maddelerin damar içerisinde bulunması anlamına geliyor.

Damar içi ameliyatsız tedavi çözümlerinde nadir de olsa, kullanılan maddelerde teknik ve uygulamalar ile ilgili bazı sorunlar yaşanabiliyor. Bu uygulamalara kalp pili, stent, tel ve koil yerleştirme işlemlerini örnek olarak veriliyor.

Böyle bir durumda damar içerisinde kalan yabancı cisimler, yırtılmalara, pıhtılaşmaya, emboliye ya da enfeksiyona neden olabileceklerinden ivedilikle çıkarılmaları, hayati öneme sahip.

 INVAMED