IOM ve Japonya'dan Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mültecilere 5,7 milyon dolarlık yardım

TAKİP ET

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Japonya, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mültecilere yardım için 5,7 milyon...

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Japonya, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mültecilere yardım için 5,7 milyon dolar sağlanmasında anlaştı.

Japonya'nın Dakka Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Bangladeş'teki kamplarda kalan Arakanlı Müslümanlarla ilgili bir projeye değinildi.

Açıklamaya göre, Japonya'nın Dakka Büyükelçisi Iwama Kiminori ile IOM Bangladeş Temsilcisi Abdusattor Esoev bu proje kapsamında 5,7 milyon dolarlık yardım sağlanmasına yönelik anlaşma imzaladı.

Söz konusu projenin, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarındaki 34 binden fazla kişi ve Arakanlı Müslüman mültecilere ev sahipliği yapan topluluğa yönelik olduğu belirtildi.

Projeyle, kamplarda kalanların yaşam standartlarının geliştirileceği ve Bhasan Char Adası'ndaki geçim kaynağı olanaklarının geliştirilmesiyle kadın ve çocuklar başta olmak üzere Arakanlı Müslümanların kendi kendine yeterliliklerinin güçlendirileceği bilgisi verildi.

Güvenli yerlere, koruma ve psikolojik hizmetlere erişimin artırılması hedeflenen projede, Bhasan Char'da mesleki ve yaşam becerileri eğitimleriyle su ürünleri ve çiftlik hayvanı yetiştiriciliği gibi alanlarda geçim kaynağı olanaklarının artırılması gerektiğine işaret edildi.

IOM Bangladeş Temsilcisi Esoev, Arakanlı Müslümanlara atıfta bulunarak uluslararası toplumun bu savunmasız toplumu unutmaması gerektiğini ifade etti.

Esoev, Arakanlı Müslümanların hala belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Arakanlı Müslümanlar Bangladeş Japonya Rohingya Uluslararası Göç Örgütü