Irak 34. Arap Parlamentolar Birliği Konferansı'na ev sahipliği yapıyor

TAKİP ET

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Arap ülkeleri parlamento başkanlarının katılımıyla 34. Arap Birliği Parlamentolar...

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Arap ülkeleri parlamento başkanlarının katılımıyla 34. Arap Birliği Parlamentolar Konferansı düzenleniyor.

Hükümet binalarının bulunduğu Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge’de düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi yaptı.

Irak Meclis Başkanı Halbusi, "Bu zirve, Irak’ın Arap ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmesi için önemlidir. Halihazırdaki zorluklar ortak işbirliğine dayalı çalışma gerektiriyor." dedi.

İsrail'in Filistin'deki ihlallerine ve saldırılarına da değinen Meclis Başkanı "İşgalci Siyonistlerin Filistin halkına saldırılarını da kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Irak Meclis Başkanı, konuşmasında Suriye'deki depremden etkilenenlere yardımların devam etmesi gerektiğine dikkati çekerek, Suriye'nin "Arap dünyasına" dönmesi için Arap ülkelerine bu yönde karar alması çağrısında bulundu.

Arap Birliğine üye ülkelerin Meclis Başkanlarının katılımıyla düzenlenen konferans sebebiyle Yeşil Bölge gün boyu trafiğe kapalı tutulacak.

Arap Birliği IRAK