Irak'tan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajları

TAKİP ET

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Türkiye ve Suriye'ye başsağlığı diledi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Türkiye ve Suriye halkına başsağlığı diledi.

Sudani, yayımladığı yazılı açıklamada, iki komşu ülkede meydana gelen depremlerden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Sudani, ülkesinin her türlü yardıma hazır olduğunu aktardı.

Sudani, bu kapsamda, acil yardım ve sağlık ekibiyle kurtarma çalışmaları için ekipman gönderme talimatı verdiğini dile getirdi.

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi de Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için başsağlığında bulundu.

Bu zor günlerde her iki komşu ülke ve halkının yanında olduklarını belirten Halbusi, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına sabır diledi.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye ve Türkiye'ye taziyelerini iletti.


Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi Muhammed Şiya es-Sudani Mukteda es Sadr