Irak Ulusal Güvenlik Servisi ile ABD Büyükelçiliği saldırıları "eş zamanlı" gerçekleştirildi

TAKİP ET

Irak Ulusal Güvenlik Servisi'ni hedef alan roketli saldırının, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine yapılan...

Irak Ulusal Güvenlik Servisi'ni hedef alan roketli saldırının, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Ulusal Güvenlik Servisi Sözcü Erşed el-Hakim, devlet televizyonuna konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bağdat'taki "Yeşil Bölge"de Ulusal Güvenlik Servisi binasına saat 04.00'te "kanun dışı gruplar" tarafından 8 adet roketle saldırı düzenlendiğini söyleyen Hakim, "Söz konusu roketler binanın farklı bölgelerine düştü. Bu saldırı, ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi." dedi.

Saldırı nedeniyle bina ve araçların yanı sıra çevredeki bazı yerleşim yerlerinde de hasar oluştuğunu aktaran Hakim, saldırganların yakalanarak adalete teslim edileceğini söyledi.

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine sabaha karşı roketli saldırı düzenlenmişti. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, söz konusu saldırıyı "terörist eylem" olarak nitelemişti.

Irak Ulusal Güvenlik Servisi de öğleden sonra yaptığı açıklamada, Bağdat'taki karargahına roketli saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Yabancı misyon temsilcilikleri ve hükümet binalarının bulunduğu "Yeşil Bölge"deki Irak Ulusal Güvenlik Servisi binası da ABD Büyükelçiliğinin yakınlarında yer alıyor.

ABD IRAK