Iraklı genç kızın kaybolması davasında tutuklu sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

TAKİP ET

ESKİŞEHİR Eskişehir'de geçen yıl eylül ayında kaybolan Iraklı Sally Ali Challab Al-Abbood'u öldürdüğü...

ESKİŞEHİR Eskişehir'de geçen yıl eylül ayında kaybolan Iraklı Sally Ali Challab Al-Abbood'u öldürdüğü değerlendirilen katil zanlısı ve ona yardım ettikleri öne sürülen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Amjed M.M. (28) ile tutuksuz yargılanan Asaad M.M, Sarhan S.A. ve Ammeer M.M. ile genç kızın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Firari sanık Hasan A.A. ise mahkeme salonuna gelmedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Amjed M.M'nin "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini, Ammeer M.M, Sarhan S.A. ve Asaad M.M. hakkında ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca savcı, yakalama emri bulunan Hasan A.A. hakkındaki dosyanın ayrılması talebinde bulundu.

Savunmasını yapan Amjed M.M, hakkındaki suçlamayı reddederek, "Ben kesinlikle bir eylemde bulunmadım, suçsuzum. O gün iki poşet köpek maması koydum. Poşet dedikleri şey cesetse ben idamı da kabul ederim. İki küçük parçaydı. 14 aydır da tutukluyum. Benim 3 çocuğum var. Cinayetle hiç alakam yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Amjed M.M'nin tutukluluğunun ve diğer sanıkların yurt dışına çıkış tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Eskişehir'de 2 Eylül 2021'den itibaren haber alınamayan Irak uyruklu Sally Ali Challab Al-Abbood'un (19) kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında, genç kızı öldürerek cesedini parçalayıp çöp konteynerlerine attığı değerlendirilen Amjed M.M. yurt dışına kaçmaya çalışırken Kırklareli'nde yakalanmış, ardından tutuklanmıştı.

Polis ekipleri, genç kıza ulaşmak için yaklaşık 10 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip çok sayıda kişinin ifadesine başvurmuştu. Kent merkezindeki kanalizasyon, metruk binalar, park ve bahçelerin yanı sıra Porsuk Çayı ile kent çöplüğünde yapılan aramalarda herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı.

Katil zanlısı Amjed M.M. ile ona yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen kardeşi Asaad M.M, arkadaşları Ammeer M.M, Sarhan S.A. ve Hasan A.A. hakkında dava açılmıştı.

İddianamede, cinayet sanığı Amjed M.M. hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer 4 sanık hakkında ise "suçluyu kayırma" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

dava kayıp Iraklı genç kız öldürülme