Iraklı Hristiyan vekillerden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki

TAKİP ET

Irak'taki Hristiyan milletvekilleri, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kabul etmediklerini, bu saldırının kin ve...

Irak’taki Hristiyan milletvekilleri, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kabul etmediklerini, bu saldırının kin ve nefret yayma amacı taşıdığını belirtti.

Iraklı Hristiyan vekiller, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına ilişkin Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Vekiller adına konuşan Faruk Hanna, "İsveç’te bir kişinin Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakması insanlık onuru ve ahlakından uzak utanç verici bir eylemdir. Bu durum, Müslüman ve Müslüman olmayan herkesin duygularını incitti. Bu tür ucuz eylemler, özellikle doğu Hristiyanlarının ahlakını yansıtmıyor." dedi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayının toplumsal barışı tehdit ettiğini vurgulayan Hanna, bunun aynı zamanda kin ve nefreti yayma amacı taşıdığını dile getirdi.

Hanna, sözlerini şöyle tamamladı:

"Irak’ın kadim toprakları, yıllar boyunca dini ve mezhebi çeşitliliğe en büyük tanıktı. Bu birlikte yaşam hala devam ediyor. Hristiyan bileşeninin milletvekilleri olarak bu utanç verici olayı şiddetle kınıyoruz ve Irak halkına birlikte yaşamayı sürdürme çağrısı yapıyoruz."

IRAK