İran'da, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

TAKİP ET

İran'ın başkenti Tahran ve Meşhed şehrinde halk, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik...

İran'ın başkenti Tahran ve Meşhed şehrinde halk, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırına tepki göstererek, Filistin halkına desteğini dile getirdi.

Tahran’daki Filistin Meydanı’nda toplanan başkentliler düzenledikleri Gazze’ye destek gösterisinde, İsrail’in saldırılarına karşı İslam dünyasına birlik çağrısında bulundu.

Göstericilerce atılan sloganlarda "Filistin halkının yalnız olmadığı, İsrail’in işlediği suçların cevapsız kalmaması" gerektiği vurgulandı.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail’in, Şifa Hastanesi’ndeki hastalara ve bölgeye sığınan Filistinlilere yönelik uygulamalarının insanlık dışı olduğunu ve uluslararası hukuku hiçe saydığını dile getirdi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Meşhed şehrinde de üniversite öğrencileri Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciği önünde toplanarak İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

“Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun ABD” sloganları atan öğrenciler, hastaneye ve Gazzelilere yönelik saldırıları kınayarak BM’ye bir an önce saldırılara karşı gerekli adımları atması için çağrıda bulundu.

Filistin İran Meşhed Şifa hastanesi Tahran