İran'da Kaimşehr Cezaevi'nde gerginlik yaşandı

TAKİP ET

İran'da Mazenderan eyaletinin Kaimşehr kentinde bulunan cezaevinde bir grup tutuklu arasında kavga çıktığı, cezaevi...

İran’da Mazenderan eyaletinin Kaimşehr kentinde bulunan cezaevinde bir grup tutuklu arasında kavga çıktığı, cezaevi güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle kontrolün sağlandığı bildirildi.

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, Mazenderan Yargı Başkanı Muhammed Sadık Ekberi, Kaimşehr Cezaevi’ndeki olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Cezaevindeki koğuşlardan birinde mahkumlar arasında kavga çıktığını belirten Ekberi, gerginliğin yaklaşık bir saat sürdüğünü, cezaevi güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle durumun kontrol altına alındığını kaydetti.

Ekberi, “Mahkumlardan biri kavga çıkardı ancak cezaevi güvenlik görevlilerinin dikkati ve zamanında müdahalesiyle kavga sona erdi. Cezaevinde huzur ve güvenlik sağlandı.” açıklamasında bulundu.

Olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları ve muhalif medya ise Kaimşehr Cezaevi’ndeki mahkumların, idam cezasına çarptırılan hükümlülerden birinin cezasının infazı için nakledilmesi üzerine protesto başlattığını savundu.

Cumartesi günü de başkent Tahran'ın kuzeybatısında Kerec kentindeki cezaevinde olaylar çıktığı, bir tutuklunun öldüğü, çok sayıda tutuklunun yaralandığı açıklanmıştı.

Elburz Eyaleti Başsavcısı Hüseyin Fazli Herikendi, cezaevinde uyuşturucu suçlularının tutulduğu koğuşta tutuklular arasında çatışma çıktığını belirtmişti.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise idam cezasına çarptırılan mahkumlardan birinin cezasının infazı için koğuşundan başka bir bölüme nakledilmesi üzerine tutuklu ve hükümlülerin isyan çıkardığını ileri sürmüştü.

Cezaevi idam İran kavga Mahkum