İran'da türbe saldırısında hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi

TAKİP ET

TAHRAN İran'ın Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentinde Şah Çerağ Türbesi'ne yapılan terör saldırısında...

TAHRAN İran’ın Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentinde Şah Çerağ Türbesi'ne yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için cenaze merasimi gerçekleştirildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Şiraz’ın İmam Hüseyin Meydanı’nda düzenlenen cenaze törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyasi ve askeri üst düzey yöneticiler de katıldı.

Mersiyelerin okunduğu ve sinelerin dövüldüğü cenaze merasiminde katılımcılar sık sık sloganlar atarak saldırıya tepkisini dile getirdi.

İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre, Tahran, Emir Kebir, Bilim ve Teknoloji, Şehid Beheşti ve Şerif Teknoloji üniversitelerinde öğrenci ve akademisyenler düzenledikleri törende Şiraz Şah Çerağ Türbesi’nde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Haberde, yas töreni için bir araya gelen topluluğun saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediği aktarıldı.

Dün de ülkenin birçok kentinde cuma namazı sonrası gösteriler düzenlenmiş türbeye yönelik terör saldırısı kınanmıştı.

Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz şehrinde 26 Ekim Çarşamba günü bir türbeye düzenlenen silahlı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken, yaralı olarak ele geçirilen saldırganın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

İran saldırı Şiraz