İş dünyasından Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili "geçmiş olsun" mesajları

TAKİP ET

İSTİB Başkanı Ali Kopuz: - "İş dünyası olarak bizler de devletimize destek olmak, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına başladık" - Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan: - "Devletimiz depremin yaralarını sarmaya muktedir ve teyakkuz halindedir. Depremzedelerin yaralarını sarmak ve afetin üstesinden bir an evvel gelebilmek için milletçe seferber olmalıyız" - Doğal Afet Sigortaları Kurumu: - "DASK olarak üzerimize düşeni yapmak için görevimizin başındayız. Bu süreçte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

İş dünyasının temsilcileri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajları yayımladı.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, yaptığı açıklamada, depremin ülkenin konumu dolayısıyla zaman zaman karşılaşılan korkunç bir felaket olduğunu belirtti.

Bu felakete hazırlıklı olmak için güvenli binalar yapılması gerektiğine işaret eden Kopuz, şunları kaydetti:

"Deprem sonrasında can kaybının artmaması, yaralılarımızın hastanelere hızla ulaşabilmesi ve göçük altındaki vatandaşlarımızın hızla kurtarılabilmesi için devletimizin yaptığı açıklamalara itibar etmeli, uyarılara uygun davranmalıyız. İş dünyası olarak bizler de devletimize destek olmak, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına başladık. Birçok ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız göçük altındaki kardeşlerimiz için. İnşallah can kaybı artmaz."

- "Devletimiz depremin yaralarını sarmaya muktedir ve teyakkuz halindedir"

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan da yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kahramanmaraş'ta sabaha karşı meydana gelen ve 10 ilde hasara neden olan depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz depremin yaralarını sarmaya muktedir ve teyakkuz halindedir. Depremzedelerin yaralarını sarmak ve afetin üstesinden bir an evvel gelebilmek için milletçe seferber olmalıyız."

- "Bu süreçte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Öte yandan Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK) yapılan açıklamada da depremin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bölgede artçı depremler olmaya devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ve depremden etkilenenlere acil şifalar diliyoruz. DASK olarak üzerimize düşeni yapmak için görevimizin başındayız. Bu süreçte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

DASK İSTİB Başkanı Ali Kopuz Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan