İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'nun 11'inci yıllık toplantısı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Bu yıl düzenlenen toplantıda salgın sonrası dönemde sermaye piyasası otoritelerinin finansal piyasaların işleyişine ilişkin aldığı tedbir ve düzenlemeler, sermaye piyasalarında sürdürülebilirlik, risk ve fırsatlar ile denetim ve gözetim alanında teknolojinin kullanımı, finansal teknolojiler yardımıyla İslami finansın geliştirilmesi ve kripto varlıklara ilişkin anket çalışması konuları ele alındı

İSTANBUL İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) düzenlediği Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'nun 11’inci yıllık toplantısı gerçekleştirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yapılan açıklamaya göre, 2011 yılında kurulan ve sekretaryası ile başkanlığı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yürütülen İSEDAK'ın düzenlediği, Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'nun 11’inci yıllık toplantısı yapıldı.

1 Kasım 2022'de çevrim içi olarak gerçekleştirilen Foruma, Arnavutluk, Azerbaycan, Afganistan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Brunei, Endonezya, Filistin, İran, Katar, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Mısır, Maldivler, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan, Türkiye ve Ürdün yetkili otoritelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıya temsilen katılan kuruluşlar arasında ise Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma Eğitim Merkezi (SESRIC), Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO) ve Birleşik Krallık Finansal Düzenleme Otoritesi (FCA) yer aldı.

Forumda temel olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı'na üyeliği bulunan ülkelerin, sermaye piyasası alanındaki düzenleyici otoritelerinin idari kapasitelerinin artırılması, sermaye piyasalarının ve üye ülkeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl düzenlenen toplantıda ise salgın sonrası dönemde sermaye piyasası otoritelerinin finansal piyasaların işleyişine ilişkin aldığı tedbir ve düzenlemeler, sermaye piyasalarında sürdürülebilirlik, risk ve fırsatlar ile denetim ve gözetim alanında teknolojinin kullanımı (RegTech ve SupTech), finansal teknolojiler yardımıyla İslami finansın geliştirilmesi ve kripto varlıklara ilişkin anket çalışması konuları ele alındı.

Ayrıca, 16 Eylül 2022’de kamuya açılan GEFAS Platformu (Gayrimenkule Dayalı ve Gelişen Finansal Araçlar Bilgi Sistemi, https://gefas.gov.tr/) hakkında Forum üyeleri bilgilendirilerek, söz konusu bilgi patformuna katılmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu'na ve toplantıya ilişkin bilgilere "http://www.comceccmr.org/" adresinden ulaşılabiliyor.

İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyicileri Forumu toplantısı Sermaye Piyasası Kurulu