İşgal altındaki Batı Şeria'da "araçla ezme" eyleminde 2 İsrailli yaralandı

TAKİP ET

İşgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleşen "araçla ezme" eyleminde İsrailli 2 kişinin yaralandığı bildirildi.İsrail...

İşgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleşen "araçla ezme" eyleminde İsrailli 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında araçla ezme eylemine dair bir ihbar geldiği belirtildi.

Eylemle ilgili askerlerin çalışmaları sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, daha fazla bilgiye yer verilmedi.

Bu arada İsrail'in İbranice yayın yapan Wala News haber sitesi, Batı Şeria'daki araçla ezme olayında 2 İsraillinin yaralandığını yazdı. Haberde, şüpheli aracın bulunması için güvenlik güçlerinin çalışma başlattığı aktarıldı.

Yedioth Ahronoth gazetesi haberinde ise söz konusu olayda yaralanan 2 İsraillinin tedavi için hastaneye nakledildiği belirtildi. Haberde, eylemi gerçekleştiren kişinin kaçmayı başardığı ancak yakalanması için çalışmaların başlatıldığı kaydedildi.

- İsrail'in Cenin saldırısı gerilimi tırmandırdı

İsrail'in geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın bölgede gerilimi tırmandırdı.

Cenin'de 10 Filistinlinin öldürüldüğü baskını Doğu Kudüs’teki bir yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izlemişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde de 28 Ocak Cumartesi günü 13 yaşında bir Filistinlinin düzenlediği silahlı saldırıda biri ağır 2 İsraillinin yaralanması bölgedeki şiddeti artırmıştı. Fanatik Yahudi yerleşimciler de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere, mülklerine ve araçlarına saldırmıştı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu 2023'ün başından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Filistinli öldürüldü.

2 Yaralı batı şeria İsrailli