İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki:

TAKİP ET

"İsveç otoriteleri için de bir utanç kaynağıdır"

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR), İsveç'te aşırı sağcı bir politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı.

AYBİR'den yapılan yazılı açıklamada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı kınandı.

Bu tür bir eylemin "açık bir nefret suçu" olduğu belirtilen açıklamada, bunun ifade özgürlüğünün istismarı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Bu eylem, polis korumasında ona izin veren İsveç otoriteleri için de bir utanç kaynağıdır." ifadesine yer verildi.

Bu tür nefret suçlarının ve İslam düşmanlığının insanlığı taşıyacağı güvenli ve huzurlu bir liman bulunmadığı kaydedilen açıklamada, Batı'nın bu konuda öz eleştiri yapması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu tür eylemler Müslüman bilim insanları olarak bizlere İslam medeniyetini ihya etme sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatmaktadır. Daha çok çalışmalı ve aradıkları daha huzurlu ve adil dünyayı insanlığa sunmalıyız." değerlendirmesi yapıldı.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Aybir İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği İsveç