İspanya Dışişleri Bakanı Albares, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefon görüşmesi yaptı

TAKİP ET

Albares: - "İspanya iki devletli çözümle kalıcı barış için çalışıyor"

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili gelişmeler hakkında ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

Albares, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Bakan Albares, "Rehinelerin serbest bırakılması, çatışmanın tırmanmasının önlemesi ve insani yardımın ulaşmasını garanti altına alarak sivil nüfusu korumak için güçlerimizi birleştiriyoruz. İspanya iki devletli çözümle kalıcı barış için çalışıyor." ifadesini kullandı.

- Sanchez, İspanya'daki İsrail ve Filistin büyükelçileri ile görüştü

Diğer yandan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Başbakanlık konutu Moncloa'da İsrail ve Filistin'in Madrid büyükelçileri ile İspanya'daki Yahudi ve Müslüman toplumların temsilcilerini ayrı ayrı kabul etti.

Sanchez, X'ten "Şiddet sarmalını durdurmak, diplomatik ve siyasi çözüme dönmek için tüm çabaları seferber etmenin zamanı geldi. İspanya Hükümeti bu çabaya katılıyor." açıklamasını yaptı. Başbakanlık kaynakları da görüşmelerde Sanchez'in "barış ve birlikte yaşam ile karşılıklı toleransa" vurgu yaptığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İspanya Başbakanı Pedro Sanchez İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares İsrail-Filistin çatışması Telefon görüşmesi