İspanya ve Ürdün, stratejik ortaklık kurmak için çalışacak

TAKİP ET

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin stratejik ortaklık...

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkarılması için çalışma kararı aldı.

İspanya'ya resmi ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Madrid'deki Başbakanlık konutu Moncloa'da, Başbakan Sanchez tarafından kabul edildi.

Sanchez ve Kral 2. Abdullah'ın görüşmesinin ardından iki ülke adalet bakanlıkları arasında, mutabakat zaptı ve deniz seferleri sertifikalarının karşılıklı tanınmasını içeren iki ayrı anlaşma imzalandı.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ortak Deklarasyon ile iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkarılması için çalışma kararı alındığı duyuruldu.

Merkezi Barselona'da olan Akdeniz için Birlik (AiB) kurumunun eş başkanlığını yapan Ürdün ile 1 Temmuz'dan itibaren Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürütecek İspanya'nın koordineli çalışmalar yapacağı vurgulanan deklarasyonda, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliğinin korunması, bu ülkede kalıcı, adil ve kapsayıcı bir barışın sağlanması çalışmalarına devam edileceği mesajı verildi.

Sanchez ve Kral 2. Abdullah'ın, Orta Doğu sorunuyla ilgili de fikir alışverişinde bulunduğu, "Ürdün'ün istikrar sağlayıcı olarak kilit rol oynadığı bölgede, Avrupa-Akdeniz ilişkilerinin öneminin yinelendiği" ifade edildi.

İspanya'nın Kurtuba kentinde yarın düzenlenecek bir etkinlik için bu ülkede bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, İspanya Kralı 6. Felipe'nin onuruna verdiği yemeğe de katıldı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez İspanya-Ürdün ilişkileri Ürdün kralı 2. Abdullah