İsrail askerleri Batı Şeria'daki mülteci kampına düzenlediği baskında Filistinli 2 çocuğu yaraladı

TAKİP ET

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında...

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında Filistinli 2 çocuk yaralandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Nablus kentinin güneyinde yer alan Fevvar Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşları 16 ve 17 olan Filistinli 2 çocuk yaralandı.

Filistinli çocuklardan birinin karnından, diğerinin ise kalçasından yaralandığı ve hastaneye kaldırıldıkları aktarıldı.

El Halil kentindeki El-Ehli Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, karnından vurulan çocuk, yarasının tehlikeli olması nedeniyle derhal ameliyata alındı.

İsrail askerleri, sık sık baskın düzenlediği El-Fevvar Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin evlerine ateş açıyor, ses ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanıyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bu sürede İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 168'i çocuk 933 Filistinli yaşamını yitirdi, 7 bine yakın kişi yaralandı.

batı şeria israil