İsrail askerleri Cenin'de bir Filistinliyi öldürdü, 7 kişiyi yaraladı

TAKİP ET

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında bir...

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında bir Filistinli öldürüldü, 7 kişi yaralandı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, İsrail askerleri Cenin Mülteci Kampındaki kampında henüz kime ait olduğu tespit edilemeyen bir evi kuşattı.

İsrailli özel birimler, sivil bir araç ile baskın düzenleyerek evin etrafını sardı. Söz konusu sivil aracı, bir buldozer eşliğinde askeri araçlar takip etti.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, kuşatma altındaki evin İsrail askerleri tarafından bombalandığını, ardından bölgeden duman bulutlarının yükseldiğini aktardı.

Yerel medyada, kampa giren İsrail askeri araçlarının fotoğrafları ve görüntüleri yayınladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cenin'de İsrail askerlerinin gerçek mermiyle göğsünden vurduğu Muhammed Vail Gazavi'nin (26) yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, biri ağır, yaralı 5 Filistinlinin Cenin Devlet Hastanesine, yaralanan 2 kişinin ise Cenin'deki İbn Sina Hastanesine nakledildiği aktarıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise "Güçlerimiz Cenin'de faaliyet gösteriyor." denildi. Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Cenin Filistin