İsrail'de seçimlerin ardından milletvekilleri Mecliste yemin etti

TAKİP ET

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, yeni kabinesini güvenoyu almak için "yakında" Meclise sunacağını duyurdu

KUDÜS İsrail'de 1 Kasım'da yapılan erken genel seçimlerde temsil yetkisi kazanan milletvekilleri Mecliste 25'inci dönem çalışmalarına başlamak üzere yemin etti.

İsrail Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 milletvekilinin ilk kez girdiği yeni parlamento 91 erkek ve 29 kadın vekilden oluşuyor.

Milletvekillerinin yemin ettiği Meclis özel oturumu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında Herzog, İsrail vatandaşlarının Meclise inandığını ancak ülkedeki iç çekişmeden ve bunun yansımalarından bıkmış olduğunu söyledi.

- Netanyahu yeni kabinesini "yakında" açıklayacak

Öte yandan, İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, yeni kabinesini güvenoyu almak için "yakında" Meclise sunacağını söyledi.

Yemin törenine katılmak için Meclise gelen Netanyahu, gazetecilere yaptığı açıklamada "Hükümetimi yakında güvenoyu için Meclise sunacağım." dedi.

Son yıllarda erken seçim ve koalisyon krizi sarmalına girilen İsrail'de son olarak 1 Kasım'da yapılan erken genel seçimlerde eski Başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun başını çektiği sağ blok 120 sandalyeli Meclise 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazanmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 13 Kasım'da Netanyahu'yu hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Yasa gereği Netanyahu'nun hükümeti kurmak için iki hafta uzatılabilecek şekilde 28 gün süresi bulunuyor.

Netanyahu hükümetinin güvenoyu alabilmesi için 120 milletvekili bulunan İsrail Meclisinde 61 vekilin desteğini alması gerekiyor.

israil Meclis yemin