İsrail'de Şin-Bet Direktörünün, Netanyahu'nun rakibi Eisenkot'un güvenlik talebini reddettiği iddiası

TAKİP ET

Kudüs / İsrail'de İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Direktörü David Zini'nin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun seçimlerde en büyük rakibi olarak gösterilen eski Genelkurmay Başkanı ve Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot'un güvenlik ekibi talebini reddettiği iddia edildi.

Kudüs Haberleri : İsrail'de İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Direktörü David Zini'nin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun seçimlerde en büyük rakibi olarak gösterilen eski Genelkurmay Başkanı ve Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot'un güvenlik ekibi talebini reddettiği iddia edildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu tarafından Şabak Direktörü olarak atanan Zini'nin, siyasi saiklerle Eisenkot'un güvenlik ekibi talebine olumsuz yanıt verdiğini ileri sürdü.

Haberde, kararın, Eisenkot'a yönelik sosyal medyadaki tehditlere ve güvenlik birimlerinden gelen düşmanca niyetli aktörlerin üst düzey yetkilileri hedef alabileceği yönündeki uyarılarına rağmen alındığı ifade edildi.

Nihai kararın güvenlik ekibi talebini birçok defa dile getiren Eisenkot'un ekibine iletildiği belirtilen haberde, Şabak'ın olağanüstü durumda ciddi bir endişenin ortaya çıkması halinde bir iletişim görevlisi atayacağı ve istihbarat toplayacağı kaydedildi.

Haberde, kararın ardından Eisenkot'un seçim kampanyası ekibinin, Şabak, İsrail polisi ve başsavcı dahil ilgili makamlara itirazlarını yazılı olarak ilettiği, söz konusu metinde Şabak ve görevlilerinin siyasi ve gizli amaçlar uğruna sorumluluklarını yerine getirmedikleri ve görevlerini yerine getirmekten kaçındıklarının kaydedildiği aktarıldı.

Eski İsrail Başbakanı ve muhalefetteki Birlikte Listesinin lideri Naftali Bennett, yaptığı açıklamada, Netanyahu'yu, 27 Ekim'deki seçimler öncesinde zehirli seçim kampanyasıyla baş rakibi Gadi Eisenkot'u fiziksel tehlikeye atabilecek bir anarşist olarak nitelendirdi ve kınadı.

Şabak'tan yapılan açıklamada ise güvenlikle ilgili durumun Şabak İşleri Bakanlar Komitesi kararlarına göre belirlendiği ve Şabak'ın Eisenkot'a yönelik tehditleri takip etmek için ekibiyle iletişimde olunduğu ileri sürüldü.

İsrail'de 27 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde anketler, Netanyahu ve koalisyonunun kan kaybettiğini, buna karşı Eisenkot başta olmak üzere muhalif blokun yükselişte olduğunu gösteriyor.

Eisenkot israil Netanyahu