İsrail güçleri Batı Şeria'da 2 Filistinliyi yaraladı, 10 kişiyi gözaltına aldı

TAKİP ET

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 2 Filistinli yaralandı.Filistin'in...

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 2 Filistinli yaralandı.

Filistin'in Sesi radyosunun haberine göre, Tubas'ın kuzeyindeki Akkabe beldesine baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede çıktı.

Olaylar sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 2 Filistinli genç yaralandı.

Göğsünden yaralanan gençlerden biri tedavi için Cenin kentindeki İbn-i Sina Hastanesine kaldırıldı. Diğer yaralı ise önce İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı, daha sonra Cenin'deki askeri kontrol noktasında Filistin Kızılayına teslim edildi.

- 10 Filistinli gözaltına alındı

Öte yandan, Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 10 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Haberde konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

- Batı Şeria'da en kanlı yıl

İsrail ordusu geçen yıldan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı beldelerinde baskın ve gözaltıları artırdı.

İsrail askerleri, baskınları protesto eden Filistinlilere plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermi ile müdahale ediyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde, Filistinli silahlı gruplar ile İsrail askerleri arasında çatışmalar çıkıyor.

Birleşmiş Milletlerin açıkladığı rakamlara göre, BM'nin bölgede kayıt tutmaya başladığı 2005'ten bu yana 2022, Batı Şeria için en kanlı yıl olarak kayıtlara geçti.

Buna göre, 29 Kasım 2022'ye kadar, 153'ü Batı Şeria'da, 52'si Gazze'de olmak üzere 47'si çocuk 205 Filistinli öldürüldü. BM, bu ölümlerin "çoğu vakada, İsrail güçlerinin orantısız ve ölümcül güç kullanımı gibi görünen nedenlerle meydana geldiğine" dikkati çekti.

10 Filistinli gözaltına alındı 2 Filistinli yaralandı batı şeria İsrail güçleri