İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskını Berlin'de protesto edildi

TAKİP ET

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskın protesto...

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskın protesto edildi.

Filistinli grupların İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskını protesto etmek amacıyla tarihi Brandenburg Kapısı'nın önündeki Pariser Meydanı'nda düzenlenlediği gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan göstericiler, üzerinde "Kudüs Filistin’in başkenti", "Din özgürlüğüne ilişkin temel hak Filistinliler için de geçerlidir" ve "Apartheidi durdurun" yazan pankartlar taşıdı ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Burada yapılan konuşmalarda Müslüman ve Hristiyan kutsal alanlarının tüm meşru araçlarla savunulacağı belirtilerek Filistinlilere karşı yapılan saldılar kınandı.

- Ne olmuştu?

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine gece teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail güçleri, sahur vaktinde Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale edip kutsal mabedi savaş alanına çevirmişti. İsrail güçlerinin baskını sabah namazının ardından da devam etmişti.

Baskınlarda, Kıble Mescidi'ne sığınan 350'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roketler atılmıştı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Sderot kenti yönüne beş roket atıldığı, bunlardan dördünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, bir roketin de açık araziye düştüğü belirtilmişti.

İsrail uçakları, roketlere karşılık Gazze Şeridi'nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Berlin israil İsrail'in Mescid-i Aksa baskını protesto