İsrail hapishanesinden 40 yıl sonra tahliye edilen Filistinli buruk sevinç yaşıyor

TAKİP ET

Filistin halkının özgürlüğü için 40 yıl daha feda etmeye hazır olduğunu belirten Kerim Yunus, hâlâ hapiste bulunan binlerce Filistinli tutukludan dolayı sevincinin eksik olduğunu söyledi

İsrail hapishanelerinde geçirdiği 40 yılın ardından serbest bırakılan Filistinli Kerim Yunus, geride kalan 4 bin 500 Filistinli tutukludan dolayı sevincini buruk yaşadığını belirtti.

Mahkumiyetini tamamlayarak İsrail hapishanesinden bu sabah tahliye edilen 67 yaşındaki Yunus, İsrail'in kuzeyinde yer alan Ara beldesindeki evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Filistin halkının özgürlüğü için 40 yıl daha feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Yunus, hapisten Filistinli tutukluların mesajını getirdiğini söyledi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına işaret eden Yunus, "Filistinli tutuklular, ne Ben-Gvir'in ne de onun politikasının kendilerine tesir edebileceğini söylüyor. Zalime karşı birlik olmuşlar ve canlarını feda etmeye hazırlar. Ben-Gvir'i ve bu saldırıyı durdurmak için canlarını vermeye hazırlar. Onların bu savaşı, bütün savaşların anası, hürriyet savaşıdır." diye konuştu.

Filistinli tutukluların İsrail'e boyun eğmeyeceğinin altını çizen Yunus, İsrail hapishanelerinde hâlâ 4 bin 500 Filistinli tutuklu bulunduğu için sevincinin eksik olduğunu dile getirdi.

Filistin Esirler Cemiyetinin açıklamasına göre, Kerim Yunus, İsrail tarafından, o dönem yasaklı olan "Fetih hareketine üye olduğu", "silah bulundurduğu" ve "bir İsrail askerini öldürdüğü" iddiasıyla 6 Ocak 1983'te gözaltına alınmıştı. Yunus hakkında önce idam cezası veren İsrail mahkemesi, bir ay sonra bu kararını müebbet hapse (40 yıl) çevirmişti.

Ömrünün 40 yılını İsrail hapishanelerinde geçiren Kerim Yunus, bu sabah tahliye edilmişti. Yunus, tahliyesinin ardından ilk olarak, cezaevindeyken vefat eden anne ve babasının Ara'daki mezarlarını ziyaret etmişti.




Filistin israil İsrail hapishaneleri Kerim Yunus