İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında 2 sivil öldü

TAKİP ET

Lübnan'ın güneyinde bir evin hedef alındığı saldırıda ölen sivillerin, ailelerini ziyaret etmek için Avustralya'dan Lübnan'a gelen bir çift olduğu belirtildi

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Lübnanlı 2 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan Bint el-Cibeyl ilçesindeki bir evi hedef aldı.

Ailelerini ziyaret etmek için Avustralya'dan Lübnan'a gelen İbrahim Bizzi ile eşi Şruk Ahmed Hamud'un vurulan evin enkazında kalarak can verdiği kaydedildi.

Sivil savunma ekiplerinin, çiftin cansız bedenlerini enkazın altından çıkarıp ilçe merkezindeki bir morga kaldırdığı aktarıldı.

- İbrahim'in kardeşi Hizbullah mensubu

Eşiyle birlikte hayatını kaybeden İbrahim Bizzi'nin bu sabah öldüğü duyurulan Hizbullah mensubu Ali Ahmed Bizzi'nin kardeşi olduğu ve aynı saldırıda öldükleri belirtildi.

Hizbullah'tan bu sabah yapılan açıklamada, "Ali Ahmed Bizzi adındaki Hizbullah mensubunun Kudüs için hayatını kaybettiği" ifade edilmişti.

İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Lübnanlı sivillerin sayısı 28'e yükseldi.

Çatışmalarda ayrıca 129 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.


hava saldırısı israil Lübnan