İsrail ordusu da Gazze'de öldürdüğü Fransız Dışişleri mensubunun bilgilerini bekliyor

TAKİP ET

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırısında öldürülen Bakanlık mensubuyla ilgili sorulara şu ana kadar cevap vermiyor

muhabiri, Gazze'de İsrail saldırısı sonucu ölen Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubu ve Paris yönetiminin konuyla ilgili kınamasını İsrailli yetkililere sormuştu.

AA'nın, "İsrail, bu konuyla ilgili Fransız yetkililere bir açıklama yaptı mı? Fransız makamlarla temas halinde misiniz? İsrail ordusu, Fransız Dışişleri mensubunun orada olduğunu biliyor muydu? İsrail, Fransa'dan özür dileyip tazminat ödeyecek mi?" sorularına, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, şu yanıtı vermişti:

"İsrail ile Fransa arasında bu konu görüşüldü. Soruşturma yürütmek amacıyla bombalamanın yeri ve zamanı hakkında daha fazla bilgi istedik."

- Fransa Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili AA muhabirinin sorusuna hala yanıt vermedi

AA muhabiri, 17 Aralık'ta Fransa Dışişleri Bakanlığına ulaşarak, Gazze'de Dışişleri Bakanlığı mensubunun İsrail saldırısı sonucu ölmesiyle ilgili Paris yönetiminin tazminat ve özür talebi olup olmayacağına dair sorusuna henüz cevap vermedi.

- Fransız milletvekilleri, İsrail'e tepki göstermişti

Rönesans Partisi Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Mireille Clapot ise X'teki paylaşımında, Bakanlık mensubunun öldürülmesine tepki göstererek, "3’te 2’si kadın ve çocuk olan 18 bin kişi, 3 İsrailli esir, bir Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı öldürüldü. Dünyanın, İsrail’i ölümcül deliliğinde desteklemeyi bırakması için ne gerekecek?" ifadelerini kullanmıştı.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Antoine Leaument ise paylaştığı mesajda, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Bakanlık mensubunun ailesi ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "(Binyamin) Netanyahu'ya karşı masaya yumruğumuzu vurmanın zamanı geldi." demişti.

fransa gazze israil