İsrail ordusu, Gazze çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerinde hayatın normale döndüğünü açıkladı

TAKİP ET

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'deki bazı hedeflerin bombalanması ve Gazze'den de İsrail'e...

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze'deki bazı hedeflerin bombalanması ve Gazze'den de İsrail'e gönderilen roketlerin sonrasında Gazze Şeridi çevresindeki yasa dışı Yahudi yerleşim bölgelerinde hayatın normale döndüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Gazze çevresinde yaşayanların sığınakların yakınında kalmasına gerek kalmadığı belirtildi.

Yasa dışı yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelerde hayatın normale döndüğü aktarılan açıklamada uyarı sirenlerinin çalması durumunda yine sığınakların kullanılabileceği kaydedildi.

- Hamas: Mescid-i Aksa'nın kimliğini savunmaya devam edeceğiz

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı yazılı açıklamada, Hamas'ın Mescid-i Aksa'nın kimliğini savunmaya devam edeceğini belirtti.

Kasım, Filistin halkının ve direnişinin, İsrail'in ihlallerini ve suçlarını karşılıksız bırakmayacağını kaydetti.

- Ne olmuştu?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saldırılarda şarapnel isabet eden bir İsraillinin hafif, bir kişinin de sığınağa kaçarken yaralandığını paylaşmıştı.

İsrail, roket saldırılarının, Hamas'ın Lübnan’da konuşlu unsurları tarafından düzenlendiğini duyurmuş ve Hamas’ı sorumlu tutmuştu.

İsrail, akşam saatlerinde Gazze'ye saldırı başlattığını açıklamış, buna karşılık Gazze'den İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

Filistin gazze israil Kudüs Lübnan