İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Hamaslı üst düzey yetkiliyi gözaltına aldı

TAKİP ET

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlar sırasında Hamaslı üst...

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlar sırasında Hamaslı üst düzey yetkili Rızık er-Rucub'un da aralarında olduğu 11 kişiyi gözaltına aldığı, iki kişiyi de gerçek mermiyle yaraladığı bildirildi.

Merkezi Gazze'de bulunan Esirler Medya Ofisi'nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İşgal güçleri, El Halil'in güneyindeki Dura beldesinde evine düzenlediği baskında Hamas liderlerinden Rızık er-Rucub'u gözaltına aldı." ifadeleri kullanıldı.

Rucub'un oğlu Muhammed er-Rucub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde evlerini kuşatarak baskın düzenlediğini bu sırada eve de ciddi zarar verdiğini söyledi.

- Rucub, 25 yıldan uzun süre İsrail hapishanelerinde kaldı

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada ise Rucub'un daha önce birçok kez gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Rucub'un 25 yıldan fazla İsrail hapishanelerinde kaldığı, 13 yıl "idari tutuklu" olarak hapishanede tutulduğu aktarıldı.

Hamaslı yetkilinin son olarak Kasım 2022'de gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, 19 ay idari tutuklu olarak hapiste kaldıktan sonra serbest kaldığı ifade edildi.

- İsrail güçleri 2 kişiyi yaraladı, 11 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistin Esirler Cemiyeti, ayrıca İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'daki Beytüllahim, El Halil, Ramallah, Nablus ile Kudüs’te düzenlediği baskınlarda Rucub dahil 11 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yayımlanan habere göre İsrail güçleri, Nablus ve Cenin kentlerinde düzenledikleri baskında 2 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladı, onlarca kişi atılan "zehirli gazdan" etkilendi.

Haberde, Cenin’in Zebabide beldesindeki baskında İsrail güçlerinin kullandığı "zehirli gaz" sebebiyle onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor. İsrail ordusunun baskınına tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ile askerler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

batı şeria Hamas İsrail ordusu