İsrail ordusu, İsrailli bir yerleşimcinin öldürüldüğü saldırının şüphelilerini yakaladığını açıkladı

TAKİP ET

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde 27 Şubat'ta düzenlenen silahlı saldırıda bir Yahudi yerleşimci öldürülmüştü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde düzenlenen ve bir Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü saldırının şüphelilerini yakaladığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ordu güçleri ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak), Akabet-ü Cebr beldesinde bir eve baskın düzenlediği belirtildi.

Baskında, saldırının sorumlusu olduğu iddia edilen iki kişinin yakalandığı belirtildi.

Baskın sırasında, evden kaçmaya çalışan bir şüphelinin ateş açılarak yaralandığı aktarıldı.

Şüphelilerin, yanında bulunan silahlara el konularak sorgulanmak üzere Şin Bet'e sevk edildiği bildirildi.

- Batı Şeria'da gerilim tırmanıyor

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde yer alan Beit HaArava yasa dışı Yahudi yerleşim yeri yakınında 27 Şubat'ta düzenlenen silahlı saldırıda bir Yahudi yerleşimci öldürülmüştü.

İsrail güçlerinin 22 Şubat'ta Nablus'a birkaç noktadan düzenlediği baskın, bölgede gerilimi yeniden tırmandırmıştı. İsrail ordusunun baskınında, 11 Filistinli hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Huvvara beldesinde ise 26 Şubat'ta iki Yahudi yerleşimci silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Aynı günün akşam saatlerinde ise yüzlerce Yahudi yerleşimci, İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara beldesine gelerek Filistinlilere karşı "toplu intikam" saldırıları düzenlemişti.

Yerleşimciler, beldede gece boyu onlarca evi ve arabayı kundaklamış, Filistinlilere saldırmış, evlerini taşlamıştı. Zatara köyünde de Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu bir Filistinli hayatını kaybetmiş, olaylarda birçok kişi yaralanmıştı.

Art arda gelişen saldırıların ardından Eriha kentinde silahlı saldırı gerçekleşmiş, İsrail ordusu, kaçan saldırganları yakalamak için Eriha’yı kuşattığını açıklamıştı.

Eriha FILISTIN israil