İsrail polisi ramazan ayında çıkabilecek gerginliklere karşı "gönüllü birliği" oluşturuyor

TAKİP ET

İsrail polisi 3 farklı din mensuplarının birlikte yaşadığı Lod şehrinde ramazan ayında çıkması muhtemel gerginliklere...

İsrail polisi 3 farklı din mensuplarının birlikte yaşadığı Lod şehrinde ramazan ayında çıkması muhtemel gerginliklere hazır olmak için bir "gönüllü birliği" oluşturuyor.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde, İsrail parlamentosundaki Ulusal Güvenlik Komitesine ulaştırılan belgelerin, polisin son aylarda Lod'dan gönüllü bir birliği eğittiği ve finanse ettiği yönünde olduğu belirtildi.

Birliğin, yaklaşan ramazan ayında yaşanması muhtemel gerginliklere karşı polisin hazırlıklarının bir parçası olduğu ve özel bir "koruma timi" olarak görev yapacağı aktarılan haberde, gönüllülerin Lod'da ikamet ettiği ve İsrail ordusunda askerlik hizmeti yapmış olduğu bilgisi paylaşıldı.

Belgelerde bu şekilde 3 din mensuplarının yaşadığı diğer şehirlerde de benzer örneklerin uygulanması niyetinin bulunduğu aktarıldı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, göreve geldiğinden bu yana İsrail şehirlerinde bu şekilde "sivil koruma birlikleri" oluşturulması çağrısı yapıyor, İsrail muhalefeti ise Ben-Gvir'in kendisine "özel bir ordu" kurmaya çalıştığı eleştirisinde bulunuyordu.

israil Lod ramazan